Algebäck Groups logotyp

NYHETSARKIV

Klicka här för att skriva upp dig och inte missa vårt nästa utskick!

Här finner du alla våra utskickade nyhetsbrev från Algebäck News.

De presenteras nedan i fallande ordning: överst finner du vårt senaste utskick och längst ned på sidan hittar du vårt allra första.PS:

Detta nyhetsarkiv visar enbart text från tidigare utskick och inga bilder.
Vill du se alla bilder och få senaste nytt direkt i inkorgen? Anmäl dig då som prenumerant!

April 2024

Glad Påsk! 🐣☀️🌷

Våren är äntligen här med sina längre och ljusare dagar, och med den närmar sig en av våra mest färgsprakande högtider - påsken.

Vi på Algebäck Group vill passa på att önska er alla en riktigt glad påsk! Vi hoppas att er helg fylls med glädje, trevligt sällskap och självklart en och annan påskäggjakt.

Vårt engagemang såväl som vår vision för hur digitala flöden kan underlätta i verksamhetsutvecklingen fortsätter att växa och ta form, och vi ser fram emot att fortsätta denna spännande resa tillsammans med er.

Tack vare ert stöd och förtroende har vi kunnat utveckla CAPA till ett ännu mer effektivt och användarvänligt verktyg som stärker ert företags konkurrenskraft och hållbarhet. Och ni kan vara säkra på att vi är lååångt ifrån klara med vårt arbete. Vi har bara påbörjat resan mot vårt mål om att göra arbetet både roligare och effektivare med hjälp av smarta digitala flöden!


Vi växer! 📈💼

Vi välkomnar vår nya interima CFO, Daniel Blennegård, som ska hjälpa oss att bemästra allt från ekonomi och strategi till analys och utveckling. Vi är glada att ha dig med på resan!

Vi är dessutom förväntansfulla över att snart kunna offentliggöra ytterligare en talang till företaget!
Håll tillgodo...


Med färgsprakande hälsningar,
Camilla & Pontus
på Algebäck Group

Mars 2024

Vi presenterar första Algebäck News 2024

Vi hoppas att ni, precis som vi, har fått en riktigt rolig start på det nya året. Vi är glada att ha förmånen att få arbeta med flertalet roliga och omfattande projekt, vilket dessvärre har resulterat i att detta blir det första nyhetsbrevet för året 2024! 


Oceana-incidenten 2024

Våra tankar går till de som direkt och indirekt drabbades av den våldsamma branden på Oceana (Lisebergs nya äventyrsbad) den 12 februari. Det är en otroligt sorglig händelse på flera plan som påminner oss om hur skört livet är och hur snabbt saker och ting kan ställas på sin spets och förändras.

Nån vecka senare gick man dock ut med att skadorna visade sig vara ca 40% lägre än vad man först befarat, vilket är en liten tröst i sammanhanget.

Incidenter som denna är beklagligt nog inte helt unika de senaste åren vilket är en konstant påminnelse om hur viktigt det är med arbetsmiljöarbetet och dess fortsatta utveckling. Det går inte att inte understryka nog hur betydelsefullt det är med både tydliga rutiner och en öppen, kontinuerlig dialog kring brister och förbättringar. Håll ögonen öppna och agera alltid om ni ser någonting som kan ifrågasättas ute på arbetsplatserna!


Året i korthet fram till nu

 • Vi arbetar med utveckling i fokus och hur vi kan optimera verksamhetssystemet för våra kunder. Detta är ett ständigt arbete och det är alltid utmanande och stimulerande att få bidra till hur verksamhetens ledningsarbete kan nå ut till medarbetare via tydlig kommunikation och tillgänglighet.
 • Vi har genomfört flertalet utbildningar under året, såsom tex:
  • Arbetsmiljöutbildning,
  • Ledningssystem,
  • Projektledning,
  • Miljöutbildning,
  • Arbete på väg,
  • Första hjälpen,
  • Bas-U/P, för att nämna några...


Nytt regelverk (AFS) aktuellt från januari 2025

Arbetsmiljöverket släpper nya samlingar med föreskrifter som träder i kraft den 2025 kopplat till arbetsmiljö och därmed även utbildningar såsom Bas-U/P.

Kan man använda sig av de nya reglerna innan 1 januari 2025?
Arbetsmiljöverket ser positivt på att aktörer redan nu vill börja följa de nya reglerna i sitt arbete. Eftersom arbete med planering och projektering av ett byggprojekt ofta pågår under lång tid, presenteras de nya reglerna redan nu så att aktörerna ska kunna förbereda sig och sin verksamhet.

Behöver de som redan gått en utbildning för Bas-P/U gå en ny utbildning innan den 1 januari 2025?
De handläggare som redan har en utbildning i byggarbetsmiljösamordning behöver uppdatera sig för att ha goda kunskaper om den nya föreskriften Projektering och byggarbetsmiljösamordning (AFS 2023:3) per den 1 januari 2025. Hur handläggarna ska få kunskaper om de nya reglerna regleras inte i föreskriften. De ska ha den utbildning, kompetens och erfarenhet som behövs för arbetsmiljöarbetet med hänsyn till projektets storlek, komplexitet och risknivå. Handläggare kan få kunskaper om det nya regelverket genom utbildning eller genom att man skaffar sig kompetensen, teoretisk och praktisk, på annat sätt.


Fortsatta arbetet under 2024

Under resterande delen av året kommer vi att fortsätta att driva igenom förbättringar på vår produkt genom att fortsätta lyssna på er feedback och implementera nya funktioner som kommer att göra er upplevelse ännu mer användarvänlig och intuitiv - vilket vi kommunicerade i det senaste Algebäck News från december 2023.

Interna diskussioner pågår för fullt både högt och lågt, vilket vi värdesätter och anser är en nödvändighet för att utvecklas. Vi justerar om lite kring vår grafiska profil för att vårt budskap och igenkänning skall var tydlig och modern. Håll utkik!


Med soliga och blomstrande hälsningar,
Camilla & Pontus
på Algebäck Group


December 2023

Sista Algebäck News 2023

Det här blir det sista nyhetsbrevet från oss på Algebäck Group året 2023. Vi kommer därför resumera året lite kort och presentera våra idéer & planer för det kommande året.


Sammanfattning av året som gått

Det senaste året har varit en otrolig resa för oss. Vi har tagit vår alldeles egna produkt, CAPA, till världen. Under året har vi fokuserat på att förbättra och utveckla både CAPA och dess användarupplevelse såväl som att erbjuda er alla en större inblick i vår vardag. Dels genom vårt nyhetsbrev, Algebäck News, och dels genom julminglet Winterbubbles som vi höll nu i december 2023. Vi tycker att ni som kunder och användare är den högsta prioriteten att investera i då det är ni som formar, möjliggör och ger allt vårt arbete ett syfte.

(Psst: om du missade Winterbubbles i år så kanske det dyker upp ett "Springbubbles 2024"?)

Under det gångna året har vi nått flera milstolpar. Vi har observerat en stadig tillväxt av användare och har framgångsrikt lanserat flera nya funktioner som har förbättrat CAPA och mött flera av våra användares behov.


Uppdateringar och förbättringar av CAPA

Vi har arbetat hårt för att utveckla och förbättra vår produkts funktioner. Vi lyssnar lyhört på den värdefulla feedback ni som användare kommer in med och vår målsättning är att ständigt förbättra vår produkt - CAPA - och samtidigt göra den lättare att använda.

Vi har lagt stor vikt vid användarupplevelsen för CAPA och genom er feedback har vi identifierat områden där vi kan göra förbättringar. Vi har redan genomfört flera åtgärder för att göra plattformen mer intuitiv och användarvänlig: i dialog med er användare har vi implementerat förändringar som gör det lättare att navigera, hitta information och utföra önskade åtgärder. Vår målsättning är att göra det så bekvämt som möjligt för våra användare att interagera med CAPA och få ut mesta möjliga av dess funktioner. Men vi slutar inte där, vi har hela tiden nya idéer och funktioner på gång för att fortsätta förbättra både funktionalitet och användarupplevelse ytterligare.

Alla ni som använder CAPA spelar en avgörande roll i hur framtiden för plattformen skall se ut. Därför arbetar vi just nu med att utveckla spännande nya funktioner som kommer att göra CAPA ännu mer användarvänligt och effektivt. Nästa stora funktion som vi redan nu skissar på bakom kulisserna är en form av kompetenshanteringssystem (HRM) för att få en bättre koll på personalens behörigheter, utbildningar och inskickade avvikelser (bland mycket annat). Och då syftar vi inte bara på en "administratörsvy" som erbjuder ett fågelperspektiv utan även på att varje enskild medarbetare själv ska kunna få bättre koll på sina kompetenser och giltighetstider utan att behöva fråga.


Året som står för dörren: 2024

Under 2024 kommer vi att fortsätta att driva igenom förbättringar på vår produkt genom att fortsätta lyssna på er feedback och implementera nya funktioner som kommer att göra er upplevelse ännu mer användarvänlig och intuitiv.


🤝 Vi kan med glädje meddela att vi håller på att ingå några spännande partnerskap inför nästa år. Våra nya samarbeten kommer förhoppningsvis att stärka vår plattform och möjliggör oss även att erbjuda ännu bättre tjänster till våra användare. Vi ser fram emot att dela mer information om dessa partnerskap inom kort!


🚀 Efter att ha kikat i backspegeln från det gångna året och skissat upp planerna för nästa år, kan vi säga att vi fortfarande har en väldigt lång väg kvar att gå för att nå dit vi vill... Nästa år blir - förhoppningsvis! - ett år fyllt av innovation, tillväxt och överträffade förväntningar.


🙏 Med detta sagt: ett STORT TACK till er alla som varit en del av vårt 2023!

Gott nytt år!🎇🎆🌟✨🥂🍾
önskar Camilla & Pontus
på Algebäck Group

Oktober 2023

Otroliga Oktober

I dessa ostabila tider vill vi passa på att skicka dig några värmande hälsningar 💝


Att leva som vi lär

Ovan ser du en bild från en fikapaus under vår egen externrevision vi genomförde i somras. Vilket var en av alla de åtgärder som krävdes för att kunna ISO-certifiera vårt företag. Vi tycker att det är viktigt att vi lever som vi lär och anser att exempelvis förtroende och tillit är någonting som byggs inifrån först. Om inte vi själva skulle lita på vår verksamhet varför skulle någon annan göra det?


Processer och flöden

Johan är expert på processer och håller i utbildningar kring just detta. Genom att betrakta arbete i termer av processer kan vi skapa effektivitet och kvalitet i arbetsflödet. Att tänka i processer och flöden innebär att identifiera och definiera varje steg i en arbetsprocess, klargöra dess syfte och mål samt fastställa de bästa metoderna för att utföra varje steg. Företag och organisationer kan således skapa en främjande kultur av ständiga förbättringar och högre effektivitet genom att nyttja en processorienterad strategi.


En (mer) hållbar arbetsplats

Som vi nämnde i förra nyhetsbrevet kommer vi hädanefter förmedla lite tänkvärd information kopplat till just kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Först ut är ett kapitel som kan brytas ned i en uppsjö olika underrubriker: Hållbarhet!

Alla har vi nog hört begreppet både en och två gånger och nu gör vi en djupdykning kring vad det egentligen kan innebära för dig i din vardag.


Varför är hållbarhet viktigt?

Det kanske känns självklart att försöka vara hållbar, men varför? Att sträva efter en hållbar arbetsmiljö är inte bara bra för arbetsklimatet, utan det har också en rad fördelar för företaget i sig. Nästa gång tittar vi närmare på varför hållbarhet på arbetsplatsen är viktigt och hur det kan påverka ditt företags image och rykte.


♻ Hållbarhet = 🏆 + 🏆

Genom att satsa på hållbarhet på arbetsplatsen kan ditt företag inte bara spara pengar och öka produktiviteten, utan också förbättra ert rykte och urskilja er på marknaden. Det är alltså en win-win-situation för både ert företag och det större samhället. 🏆


Hållbara hälsningar,
Algebäck Group


September 2023

Sköna September! 🍂🍁

Hej där! Hösten är här och med den kommer spännande händelser och möjligheter.


Vad vi gör just nu

Just nu arbetar vi på många håll med otroligt givande arbetsuppgifter. Nya ledningssystemet håller på att utvecklas för fullt och är snart redo för skarp lansering. Snart kommer vi själva kunna nyttja vårt verktyg för såväl interna som externa arbetsuppgifter, vilket känns mycket spännande - att vi snart äntligen kan leva som vi lär! Vi producerar även löpande en rad olika digitala utbildningar, som snart kommer publiceras på marknaden.


Lokalmarknadsdagen: En givande dag!

Vi är glada att kunna rapportera att Lokalmarknadsdagen nyligen ägde rum med stor framgång. Det var en fantastisk dag i trevlig miljö, där vi fick möjlighet att knyta värdefulla kontakter och utbyta kunskap med likasinnade individer. Evenemanget var en stor framgång, och vi ser redan fram emot nästa års upplaga!


Vårt nya kontor har invigts

Vi är stolta över att meddela att vårt nya kontor har invigts och att vi stormtrivs på vår nya plats (Lennart Torstenssonsgatan 9).
Våra dörrar är alltid öppna för våra kunder och samarbetspartners, så tveka inte att titta förbi om du har möjlighet.
I samband med det nya kontoret och Lokalmarknadsdagen producerade vi en kort reklamfilm för att ge in inblick i vår verksamhet och nya miljö.

Om du inte har sett filmen så finns den här: SE FILM PÅ LINKEDIN


Winterbubbles 🥂

Med hösten i antågande vill vi passa på att bjuda in dig till vårt kommande evenemang, Winterbubbles! Det kommer att bli en kväll med bubblor och mingel på vårt kontor, där du kan koppla av, umgås med andra & andas ut efter veckan.
Datum: Fre 15 december 2023
Tid: Drop in från kl 15
Plats: Lennart Torstenssonsgatan 9


Vad är egentligen KMA och hur kan du lära dig mer?

Vet du vad "KMA" står för och vad som inkluderas i begreppet?
Har du koll på hur en ISO-certifiering går till? Varför det är bra eller vad som krävs för att bli certifierad?

Det kan vara svårt att veta vad som är viktigt att tänka på när det kommer till verksamhetens behov, vad som är kritiska flaskhalsar och vilka som är de vanligaste snedstegen när det kommer till KMA-arbetet i ert företag.

Därför kommer vi framöver att börja sprida lite mer kunskap kring just KMA, vad som är viktigt att tänka på och hur vi kan hjälpa er, via detta nyhetsbrev: Algebäck News!

Vår vision på Algebäck Group är att förenkla, konkretisera och underlätta era arbetsflöden för att ni ska kunna fokusera på just det ni brinner för och era kunder, dvs er kärnaffär. Vi vill lyfta tyngden från era axlar och finnas där oavsett om ni vill ha hjälp med något litet eller stort.


Tack 🙏

... för att du är en värdefull del av vårt nätverk och vår gemenskap! Vi ser fram emot att dela fler nya insikter, spännande stunder och framsteg med dig. 👏


Med höstliga hälsningar,
Camilla & Pontus Algebäck


Augusti 2023

Välkommen till vårt första nyhetsbrev!

Vi är glada att kunna dela några spännande nyheter med er i detta nyhetsbrev. Det har varit en fartfylld sommar för oss och vi vill ta tillfället i akt att informera er om några viktiga händelser som kommer att påverka vår verksamhet i den närmaste framtiden.


Ny lokal

Från och med augusti månad har vi en ny lokal! Vi är mycket nöjda med vårt nya utrymme, som ger oss möjlighet att utvecklas och växa ännu mer. Den nya lokalen på Lennart Torstenssonsgatan 9 ger oss en modern och inspirerande arbetsmiljö som vi ser fram emot att utvecklas vidare i.


Partner Lokalmarknadsdagen

Vi är stolta över att vara en av huvudsponsorerna för Lokalmarknadsdagen, ett framstående event arrangerat av Fastighetssverige på Jacy'z Hotel! Vi ser fram emot att träffa er där för att diskutera och dela erfarenheter med andra viktiga aktörer inom branschen. Besök oss gärna vid vår monter och ta chansen att prata nutid och framtid!


Lansering CAPA

Vi är glada att presentera lanseringen av vårt nya ledningssystem, CAPA Ledningssystem. Detta system representerar ett betydande steg framåt när det gäller att förenkla och effektivisera er digitala verksamhet. Med CAPA kan ni hantera och kontrollera er verksamhet på ett
smidigt och strukturerat sätt.


Anställer IT-chef

Vi har glädjen att meddela att Pontus nu tillsätts som vår nya IT-chef. Pontus kommer att ansvara för förvaltning och utveckling av våra IT-processer och stärka våra tekniska lösningar. Hans kunskaper och engagemang för teknikens värld kommer att vara till stor nytta för oss och våra kunder!


Winter Bubbles

Vi vill också bjuda in er till en bubblande festlig händelse - invigningen av vårt nya kontor! Vi kommer att ha en tillställning där vi bjuder in er att komma och utforska vår nya lokal och mingla under trevliga former. Det kommer att vara musik, drycker och god stämning! Vi ser verkligen fram emot att få fira denna milstolpe med er alla!


Utbildning

Vi fortsätter att erbjuda högkvalitativa utbildningsmöjligheter och stödjer er på vägen mot både utveckling och framgång inom både yrkes- & kravutbildningar. Vi hjälper till att forma framtidens arbetskraft och främjar kompetensutvecklingen i landet. I vårt nya ledningssystem kan ni givetvis administrera & övervaka ert kompetensbehov smidigt för att säkerställa att utbildningar bokas & genomförs i rätt tid.

Tack för er fortsatta support, vi ser fram emot att fortsätta växa & utvecklas tillsammans med er!

Bästa hälsningar,
Algebäck Group